Την ευκαιρία να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδη διαβήτη, είχαν οι κάτοικοι των Δήμων Κηφισιάς , Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης το 2016 .

Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών εκδηλώσεων, οι διακεκριμένοι επιστήμονες που συμμετείχαν, ενημέρωσαν τον τοπικό πληθυσμό για όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καλπάζουσας «επιδημίας» του σακχαρώδη διαβήτη, δίνοντας το μήνυμα αισιοδοξίας που προκύπτει με όλα τα νεότερα φάρμακα που έχουμε στη διάθεση μας αλλά και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας,  στη μάχη για την αντιμετώπισή του.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης Κοινού που εκπονεί   το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν.Α ΚΑΤ με τίτλο :

«Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη»

      Η είσοδος στις εκδηλώσεις κοινού : ελεύθερη.

Δράσεις του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών με την επιστημονική συνεργασία του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γ.Ν.Α ΚΑΤ και του Ιατρείου Υπέρτασης - Λιπιδίων του Γ.Ν.Α. ΚΑΤ για το έτος 2017.

Το 2017 αναπτύξαμε σε συνεργασία με την Ένωση  Νέων Ελλήνων Διαβητικών , μια σειρά δράσεων  οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό που θα τις παρακολούθησε , να ενημερωθεί σε ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης των αιτιών ( Σακχαρώδης Διαβήτης , Υπέρταση , Δυσλιπιδαιμία κλπ ] που προκαλούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα και που δυστυχώς αναπτύσσονται ραγδαίως στην Ελλάδα ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.