Η επίσκεψη στο ιατρείο περιλαμβάνει :

  • Μέτρηση σακχάρου ,γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και αρτηριακής πίεσης .
  • Σωματομετρία : Βάρος, Ύψος, Δείκτης μάζας σώµατος (BMI) , περίμετρος μέσης, μάζα λιπώδους ιστού, μάζα άλιπου ιστού , μάζα σπλαχνικού-κοιλιακού λίπους, μυϊκή μάζα , συνολική ποσότητα υγρών σώµατος , βασικός μεταβολισμός .
  • Γενική εκπαίδευση, και διατροφολογικές συμβουλές από διαιτολόγο
  • Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό για όσους χρειάζονται σχετική υποστήριξη .
  • Οι ινσουλινοεξαρτώμενοι - ινσουλινοθεραπευόμενοι ασθενείς εκπαιδεύονται από την επισκέπτρια υγείας για την μεθοδολογία της ινσουλινοθεραπείας τους.
  • Σε όλους τους ασθενείς χορηγούνται έντυπα που αφορούν: τον σακχαρώδη διαβήτη, τον αυτοέλεγχο , την περιποίηση των ποδιών, την άσκηση, την υπέρταση, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τη χρήση στυλό και βελόνας, τις ταξιδιωτικές οδηγίες , τη διατροφή καθώς και ειδικές θερμιδομετρικές δίαιτες . 

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

Οι ασθενείς όταν προσέρχονται , θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας τους και το ΑΜΚΑ , τα φάρμακα που λαμβάνουν , πρόσφατες εξετάσεις εφόσον υπάρχουν και το μετρητή σακχάρου που χρησιμοποιούν . 

Συνιστάται να έχουν πάρει κανονικά τα πρωινά τους φάρμακα και να μην αλλάζουν τις πρωινές τους συνήθειες [ πρωινό γεύμα κλπ ] , ενόψει της επίσκεψης τους στο ιατρείο . 

Τα ινσουλινοθεραπευόμενα και ινσουλινοεξαρτώμενα άτομα να έχουν μαζί τους κάποιο snack [ δεκατιανό ] , επειδή μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην ώρα της εξέτασης τους , προκειμένου να αποφύγουν ένα επεισόδιο πιθανής υπογλυκαιμίας .

In Hospital Service

Το Διαβητολογικό Ιατρείο εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τις ανάγκες που έχουν τα τμήματα και οι κλινικές για την διαβητολογική ρύθμιση των νοσηλευόμενων ασθενών τους .